Sinds 1869

Oma fiets

Burgers omafiets

Met de Burgers Omafiets rijdt u rond op een stukje nostalgie. Door de jaren heen is er aan het 19e eeuws model nauwelijks iets veranderd. Ook nu is het een van de meest gekozen fietsen door jong en oud. Het is een populaire, stoere en comfortabele fiets van de stevige metaalsoort; staal! Door het hoge stuur en de afstand met het zadel, zit je in een rechte ontspannen houding op je Burgers opoe fiets. Ideaal voor je dagelijkse ritje van en naar school of werk.

De originele oma fiets is opgevolgd door de Burgers Retro en is verkrijgbaar in zowel een damesmodel als herenmodel.

Opoe fiets van Burgers 

De Burgers Opoe fiets (traditionele benaming voor de omafiets) bevat een oersterk stalen frame. Het omafiets model is zeer klassiek en praktisch en is onderhoudsarm waardoor de fiets gemakkelijk in gebruik is en weinig slijtage onderdelen bevat. Zo beschikt de hedendaagse omafiets beschikt nog steeds over een traditionele terugtraprem waardoor je dus veel minder onderhoudskosten zult hebben aangezien geen slijtende rem onderdelen hoeft te vervangen. Hetzelfde geldt voor een de slijtage onderdelen van je versnellingen, bij de traditionele opoe fiets zonder versnellingen heb je hier geen onderhoud aan. Toch liever ontspannen trappen met tegenwind? Dan is het ook mogelijk om een Burgers weduwe fiets  (andere benaming) te kopen waarmee je kunt schakelen. De weduwe fiets met versnellingen is ook bestellen bij de Burgers dealers door heel Nederland. 

Traditionele en moderne uitvoering van de omafiets 

De oma weduwe fiets van oudsher is donker van kleur, bevat donkere jasbeschermers en heeft een terugtraprem. Uiteraard hebben we deze traditionele uitvoering gewoon in onze collectie. Wilt u toch liever een ander kleurtje en heeft u liever wel versnellingen? Dan kan dat ook. Bijvoorbeeld in de kleur jeans blue of polar aubergine/green/blue. Verder kunt u kiezen uit een Burgers omafiets zonder of met versnellingen.

Omafiets versnellingen

De Burgers fiets zowel zonder als met versnellingen te koop. De fiets kun je kopen met 3 of 7 versnellingen. De weduwe is afgemonteerd met Shimano Nexus versnellingen waarbij je ontspannen en licht kunt kunt fietsen zowel met wind mee als tegen. 

Het meest voorkomende model is een omafiets van 28 inch. Ondanks het nostalgische uiterlijk is is de omafiets erg in trek bij de jongere doelgroep. Zo kiezen kinderen welke naar de middelbare school gaan al voor een Burgers omafiets. Voor deze kinderen is er al een  opoefiets met een framehoogte van 50 cm hoog en 28 inch wielen beschikbaar. De maten lopen uiteen van een 50 cm framehoogte tot 65 cm framehoogte.  Zo kan ook iedere doelgroep gebruik maken van de klassieke fiets. Een Burgers omafiets is te herkennen aan de dames frame bocht, het klassieke en comfortabele rechte stuur, de  jasbeschermers, een gesloten kettingkast en de handige nostalgische weduwe fiets terugtraprem.

Maak een proefrit bij een Burgers Dealer!

Onze fietsen vindt u overal en altijd bij u in de buurt. Loop gewoon eens binnen bij één van onze verkooppunten en maak een proefrit. Bekijk ook onze Retro fietsen, gebaseerd op het bekende omafiets-model. Naast de traditionele modellen zijn er ook modernere Burgers fietsen beschikbaar zoals bijvoorbeeld de nieuwe stoere Burgers Breeze